Charlie and the Chocolate Factory, één grote illusie!

Artikel geplaatst op 27 december 2013 door admin.

Charlie and the Chocolate Factory

Bij sommige lezers zal bovenstaande Engelse naam reeds genoeg zeggen, terwijl andere lezers zich nu zullen afvragen: “Wie is Charlie?”
Voor deze laatste groep zal de vertaling veelzeggender zijn en heel wat helderder in de oren klinken: Sjakie en de chocoladefabriek.

Een verhaal dat bij ieder kind (en waarschijnlijk ook volwassene) gekend is. Sinds kort speelt men dit verhaal in de musicalversie in Londen.

 

3 daagjes Londen…
Onlangs ben ik op een 3-daagse trip naar Londen geweest. Zeker voor de musicalfanaten is dit ‘the place to be’. De keuze voor het aandeel entertainment ging naar “Charlie and the Chocolate Factory”.
Het stond op mijn lijstje ‘TO DO’, maar mede dankzij een collega goochelaar (thanks Kobe) werd het ijs gebroken en bijgevolg de tickets gekocht.

Om deze voorstelling zeer kort en krachtig te beschrijven: dit is een must-see spektakel met leuke special effects en enorm mooie illusies. Geschikt voor kinderen en volwassenen, of met andere woorden: een ideale familie uitstap.

Zeker de lichtgevende lift op het einde is een zeer mooie scène en een streling voor het oog, al ga ik hier niet teveel verklappen. :)

 

Een voorstelling om van te smullen
Oké, ik wou hierboven gewoon een titel die passend is bij de naam van deze musical, maar de enorm mooie (en gigantisch grote) decors zorgen er wel voor dat je volledig mee stapt in het verhaal. Op sommige momenten gewoon waanzinnig!

Hoewel het niet direct intiem theater is, blijft het toch enorm boeien en is het stuk vrij eenvoudig te volgen. Wie graag spektakel ziet, zet deze musical best op het verlanglijstje.

Niet alleen de 'W' van 'Willy Wonka', maar ook van WAANZINNIG!

 

Meer informatie?
Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de officiële website zelf. Het is onnodig hier de speeldata en dergelijke te plaatsen, daar die later toch ‘out-dated’ zijn.
Toch laat ik alvast even enkele foto’s zien. Het copyright hiervan berust volledig bij de productie zelf.

Enjoy!

PS: ik heb ook een bezoek gebracht aan de Warner Bros Studios waar “The Making of Harry Potter” tour gegeven werd. Volgend jaar (binnen een week dus :p ) zal ik hier een apart bericht over posten (dat is het namelijk wel waard)…tot snel!

 

1 van de 4 hoofdrolspelers (Sjakie) Iemand honger? Een zeer mooie scène waar het publiek volledig stil door wordt...Love it!

 

Deel dit artikel:

Reacties: