Leren goochelen in een goochelclub?

Artikel geplaatst op 4 november 2012 door admin.

Af en toe krijg ik de vraag van kinderen, tieners of volwassenen om een adres te voorzien waar men kan leren goochelen. Vaak spreekt men dan over een ‘goochelschool’. Uiteraard bestaat er helaas geen Zweinstein (Hogwarts), zoals wel het geval is in de wereld van Harry Potter. Toch is er ook hier in België (en zelfs in Antwerpen) een plaats waar je kan leren goochelen!

Goochelcursus

Meer nog: het is de plek waar ikzelf werd opgeleid: de goochelclub K.VGB (vzw). Initieel ging ik te werk als goochelaar op feesten en evenementen. Het is pas veel later dat het typetje Mr. Creezy ontstond (waarvan u nu de website bekijkt :) ).

Ik was reeds lang op eigen houtje bezig met het goochelen, maar heb later ook nog de basiscursus gevolgd in de goochelclub. Daarna ging ik op zoek naar 2 coaches, die mij volledig klaarstoomden om zo officieel de status ‘goochelaar’ in handen te krijgen (na een proef). Het waren – voor mij – de meest belangrijkste (en beste) lessen in heel mijn leven (thanks Kobe en Christof)!

Aansluiten en leren goochelen bij de K.VGB kan iedereen, zolang je de motivatie en doorzettingsvermogen hebt voor deze kunst. De club richt tot 2x per jaar een basiscursus in, waarvoor je jezelf kan inschrijven. Het zijn steeds 6 lesavonden van 2u. Nog leuk om te vermelden is dat ikzelf (Kevin Antonis alias Mr. Creezy) tot één van de lesgevers behoor.

Ben je gefascineerd door de goochelwereld en wil je zelf ook leren goochelen en aansluiten bij een goochelclub? Lees zeker dan eens extra info over deze goochelcursus.

Deel dit artikel:

Reacties: