3 tips bij het thuis organiseren van een communiefeest

» Lees dit blogbericht
3 tips bij het thuis organiseren van een communiefeest

16 OKT

2020

Geschreven door Mr. Creezy in de categorie Communie- en lentefeest

Deel dit bericht:

Het organiseren van een communiefeest is zo makkelijk nog niet. Er komt heel wat bij kijken en goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Heel wat mensen kiezen er vaak voor om het communiefeest thuis te organiseren. In dit artikel bespreken we vijf leuke, en handige tips voor het organiseren van een communiefeest thuis.

 

#1 Uitnodiging met een fotokaart

Een feestje begint natuurlijk bij het uitnodigen van gasten. Normaal gesproken worden alle familieleden uitgenodigd. Indien gewenst kunnen vrienden en kennissen echter ook worden gevraagd, maar dit hangt natuurlijk af van de wens om het communiefeest bescheiden of uitgebreid te vieren.

Een leuke manier om gasten uit te nodigen; is met een fotokaart waarop de communicant mooi staat afgebeeld. In België is Greetz een voorbeeld van een website waar je deze service kunt gebruiken. Via de site kun je eenvoudig een mooie fotokaart maken en opsturen.

 

#2 Hou de kinderen op een leuke manier bezig

Maak het communiefeest extra bijzonder door te zorgen voor entertainment. Er zijn veel partijen die bij uitstek geschikt zijn voor het vermaak van kinderen op een communiefeest. Mr. Creezy maakt uw feest helemaal compleet met van alles en nog wat. Denk bijvoorbeeld aan een goochelshow, workshops en zelfs een ballonclown! Zo maak je het een extra bijzondere dag voor de communicant (en hou je de kinderen lekker bezig)!

 

#3 Zelf koken of uitbesteden?

Kun je goed koken en vind je het niet erg om de keukenprins of –prinses uit te hangen? Dan kan het misschien beter zijn om zelf te koken. Het uitbesteden van de catering kan snel in de kosten lopen.

Toch kiezen de meeste mensen voor het uitbesteden van de catering bij een traiteur. Overweeg ook zeker een hapjesbuffet, waarbij je het simpel kunt houden met snacks, broodjes, wafels, taart(jes) en andere zoetigheden zoals cup cakes. Scheelt een hoop uren in de keuken en laten we eerlijk zijn, het blijft een kinderfeest dus zo culinair hoeft het allemaal niet!

 

#4 Activiteiten die je echt moet doen!

Wat moet je nou echt doen op een communiefeest? Luisteren naar de communicant! Kijk altijd even of er wensen zijn bij de communicant. Deze wensen kun je aanvullen met gangbare activiteiten zoals knutselen, kleien of maken van deegpoppen. Als het buiten lekker weer is kun je beter naar buiten gaan. Een speeltuin of activiteitendagje in het park is dan een prima optie.

 

#5 Een leuk bedankje

Bedank de gasten door ze een leuk aandenken mee te geven. Vaak worden eetbare (snoep)souvenirtjes gegeven, maar je kunt ook gewoon kiezen voor kleine cadeautjes. Tot slot kun je ook achteraf een fotokaart sturen met leuke foto’s van het communiefeest. Deze kaarten zijn ook eenvoudig via Greetz te maken en te versturen.

Deel dit bericht: