Hoe een feestje voor peuters verzorgen?

Artikel geplaatst op 19 oktober 2012 door admin.

Een feestje voor peuters organiseren?

Verjaardagsfeestjes organiseren, en succesvol maken. Dat is de plicht die elke ouder minstens 1x per jaar te wachten staat. Steeds wil je de kinderen zo goed mogelijk vermaken, zodat het feestje een leuk aandenken blijft voor de kinderen.

Hoe verzorg je een feestje voor peuters? Ze zijn namelijk te jong om een avonturentocht te maken, een kindershow is voor hen nl. vaak nog moeilijk te verstaan, en het springkasteel kan je best ook nog even in de kast laten zitten…Wat doe je dan wel?

 

Knutselen met kleurgebruik heeft steeds succes!

Wat werkt er voor deze doelgroep?
Wees visueel! Jonge kinderen en peuters houden nog niet zo van luisteren en nadenken. Dit is namelijk nog een fase te vroeg. Dit maakt dat je voor deze doelgroep best zo goed mogelijk het visuele gebruikt. Het inkleuren van kleurprentjes is misschien clich├ę, maar werkt tot op de dag van vandaag nog enorm goed. Wedden dat peuters hiervan houden?!

Denk eraan dat het gebruik van kleuren zeer visueel is, en dus ook peuters aanspreekt. Buiten tekenen kan je dus ook enkele knutselwerkjes laten maken, en gebruik maken van een kleurrijke taart. Laat de kinderen de taart zelf afwerken met Smarties, of andere lekkernijen. Waarom niet de kinderen volledig zelf een snoeptaart laten maken?

 

Rust is alles!
Voor peuters mag het feestje absoluut niet te druk zijn. Nodig dus best niet teveel oudere kinderen uit, want dit gaat geen prettige ervaring zijn voor de peuters, en al snel zullen er dan traantjes vloeien.
Het beste kan je alles baseren op rust. Dus geen springkastelen, schattenjacht, piratenfeestjes,… Geef de peuters ook alle tijd om een knutselwerkje te voltooien. Dit geeft aan hen (onbewust) voldoening.

 

Toch kinderanimatie voorzien?
Hoewel een kindershow aangeraden wordt vanaf 4 jaar, is het zeker mogelijk om animatie te voorzien voor kinderen jongeren dan 4 jaar (peuters). Ook hier moet opnieuw gedacht worden aan rust en kleur.

Een ideale animatie is dus bijvoorbeeld de ballonnenclown of kindergrime / schminken. Beide animaties verlopen in rust, en zijn zeer kleurrijk.

Heb jij nog enkele tips voor peuterfeestjes? Laat ze zeker even weten.

Deel dit artikel:

Reacties: