Ideeën voor kinderfeestjes

» Lees dit blogbericht
Ideeën voor kinderfeestjes

11 NOV

2019

Geschreven door Mr. Creezy in de categorie Particuliere feesten

Deel dit bericht:

Ieder jaar op de juiste ideeën komen voor het vieren van een geslaagd kinderfeestje is niet zo gemakkelijk. Ieder kind is anders, en heeft andere interesses. Daardoor is het niet evident om kinderfeestjes te organiseren waar voor ieder wat wils is. Tot slot wil je natuurlijk alle kinderen een zo leuk mogelijke tijd bezorgen.

 

Ideeën dankzij brainstormen

Ideeën komen natuurlijk niet vanzelf. Lezen op internet (zoals nu 😉 ) is een goed startpunt. Vergeet echter zeker niet om eens te brainstormen met je zoon of dochter: hij/zij weet vaak het beste wat andere klasgenootjes leuk vinden. Je zou er versteld van staan hoe creatief kinderen kunnen zijn!

 Om een kinderfeestje op een geslaagde manier te vieren is het dus zeker aan te raden om verschillende activiteiten te koppelen. Vaak helpt een specifiek thema om alle activiteiten relevant te houden. Voor meisjes is het thema “prinsessen” altijd geslaagd, net zoals het thema “piraten” bij de jongens.

Deze ideeën worden echter vaak uitgewerkt, dus probeer zeker een andere richting uit te gaan, of gebruik het alleen in noodgevallen (bij tijdgebrek of dergelijke).

 

Succes gegarandeerd, maar probeer creatievere ideeën te ontwikkelen: piratenfeestjes zijn er reeds in overvloed!

 

Enkele concrete ideeën

  • Speels de cadeautjes openen.
  • Een stukje creativiteit (denk aan knutselen). 
  • Eten en drinken binnen een bepaald thema.
  • Een positieve sfeer doet reeds de helft van het werk.
  • Animatie aan huis met Mr. Creezy! 
  • Een sportieve activiteit (zoektocht in de tuin etc).
  • De stoelendans of andere groepsactiviteiten.

Bij creativiteit kan je denken aan het maken van kleurplaten bij jongere kinderen, of het in elkaar zetten van een knip en plakwerkje. Naast het toepassen van creativiteit is rust ook heel belangrijk voor kinderen. Het eetmoment is hierbij ideaal te combineren. 

Een positieve sfeer is natuurlijk niet altijd te garanderen, maar het valt sterk te beïnvloeden. De positieve sfeer staat of valt vaak al bij de ouders die het kinderfeestje organiseren. Het feit dat jij actief naar ideeën zoekt, toont van een bovengemiddelde interesse in het afleveren van een leuk feestje. Dat zit dus al goed! Wanneer je er namelijk op voorhand al niet echt zin in hebt, is het feestje eigenlijk al gedoemd om te mislukken...

 

Een positieve sfeer is reeds het halve werk: dankzij kleurgebruik voelen kinderen zich direct thuis.

 

Tot slot is het heel belangrijk om de kinderen een sportieve activiteit mee te geven. Je hoeft natuurlijk niet direct te gaan hardlopen of voetballen. Tikkertje, verstoppertje of een ander bekend spel is vaak al voldoende. De kinderen zijn namelijk lekker in beweging, en hebben op die manier al snel heel wat plezier.

Hopelijk zijn bovenstaande ideeën een goede startpunt voor het organiseren van een kinderfeestje. Ga met deze tips zeker aan de slag, en vergeet zeker niet om zelf eens na te denken en te brainstormen.

 

Nog een laatste "Creezy" idee!

Denk eraan dat plezier maken voor kinderen centraal staat. Een beetje speelgoed doet ook al wonderen. Maak het dus zeker niet te moeilijk.

Ben je toch nog op zoek naar een extra invulling? Overweeg dan zeker eens onze verjaardagshow te boeken. Hilariteit met Mr. Creezy is gegarandeerd, en verder de perfecte intermezzo voor ieder thema- of kinderfeest!

Alvast veel plezier en succes met de voorbereidingen!

Een hilarisch idee? Laat Mr. Creezy animatie verzorgen!

 

Deel dit bericht: