Wat is een lentefeest?

» Lees dit blogbericht
Wat is een lentefeest?

26 JUN

2020

Geschreven door Mr. Creezy in de categorie Communie- en lentefeest

Deel dit bericht:

De kans is groot dat je op deze pagina bent aanbeland, doordat een kennis onlangs sprak over een "lentefeest". Lentefeesten vinden steeds plaats in - jawel - de lente, en bieden een alternatief voor de klassieke communiefeesten. Hoewel de term nog niet bij iedereen is gekend, zijn deze feesten de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Voor de meeste artiesten is dit bijgevolg een zeer drukke periode. Ook de stijgende temperaturen in het voorjaar oefenen hier wellicht hun positieve invloed uit.

Beide feesten vieren de overgang naar een nieuwe levensfase van de kinderen: het achterlaten van de periode als kleuter. Beter gezegd: de overstap van het kleuter naar het lager onderwijs.

 

Wat is een lentefeest?

Verschil tussen een lentefeest en communiefeest

Een communiefeest wordt in hoofdzaak geregeld door de katholieke kerk. Denk aan de vaste data in bepaalde regio's, en de kerkelijke dienst die hierbij steeds een vast onderdeel uitmaakt. Een lentefeest daarentegen wordt georganiseerd door het "Humanistisch Verbond". Hierbij worden alle katholieke elementen achterwege gelaten. De focus ligt hierbij nagenoeg volledig op het feest. Er is feitelijk geen verband meer met het Christelijk geloof. Daarom worden lentefeesten vaak georganiseerd bij kinderen die zedenleer volgen, of bij gezinnen die zich niet met geloof bezighouden. 

 

Maak het feest onvergetelijk!

Kiezen tussen een klassiek communiefeest of lentefeest is dus vooral een persoonlijke keuze. Eén ding staat vast: het is in beide gevallen een unieke belevenis voor jouw zoon of dochter.  Reden genoeg om dit feest uniek te maken!

Mister Creezy is alvast de perfecte keuze om een overdosis lachsalvo's te garanderen bij de kinderen. Alle informatie kan je vinden op onze pagina over de communieshow. Deze animatie is uiteraard ook ideaal voor lentefeesten (en bevat dus geen Christelijke elementen of referenties 😉). De animatie kan bij jouw thuis, of op een andere locatie (feestzaal,...) plaatsvinden.

Deel dit bericht: