Goedkope clown huren voor 50 euro?

» Lees dit blogbericht
Goedkope clown huren voor 50 euro?

16 JUL

2022

Geschreven door Mr. Creezy in de categorie Particuliere feesten

Deel dit bericht:

Ben jij op zoek naar een goedkope clown voor 50 euro? Zo ja, dan raden we aan om stil te staan bij de onderstaande aandachtspunten. Zo kan je een teleurstellend feestje vermijden. Het is in het belang voor de opvoeding van de kinderen zelf!

Een clown voor 50 euro is namelijk hetzelfde als een goede (en goedkope) Porsche: zoeken naar een speld in een hooiberg, met slechts weinig kans op succes.

In eerste instantie is het belangrijk om een feestje te organiseren voor de kinderen (!). Zorg ervoor dat het voor hen onvergetelijk wordt (op een positieve manier 😉).

 

Waarom geen goedkope clown huren?

Vaak denken ouders dat een clown geen serieus (bij)beroep is, en dat dit bijgevolg goedkoop of gratis moet kunnen. Het tegendeel is echter waar: dit beroep vereist heel wat kennis. Denk aan de psychologie en denkpatronen van kinderen, talent ontwikkelen, weten hoe mensen te entertainen, stem- en presentatietechnieken etc. Ook kinderen met bepaalde stoornissen (autisme of dergelijke) vereisen een aparte aanpak, om zo bijvoorbeeld op langere termijn geen negatieve invloed uit te oefenen op het kind in kwestie.

Buiten dit alles moet je ook rekening houden met vervoer. Een clown reist namelijk niet op een vliegende Dumbo, maar moet zich ook verplaatsen door middel van een auto (brandstof, onderhoud, km. vergoeding, reistijden etc). Met 50 euro kom je al niet ver met eigen transport, laat staan dat een artiest hiervoor nog een deftige show kan verzorgen.

Niet onbelangrijk: wat als jouw (of een ander) kind tijdens de show valt, en een letsel of blessure oploopt? Jammer wanneer de 50-euro-clown niet verzekerd blijkt te zijn. Van een duurkoop gesproken! Professionele clowns daarentegen zullen altijd verzekerd zijn tijdens hun werk. Hij/zij weet namelijk écht wat de job inhoudt.

Het zou jammer zijn om een teleurstellend feestje te realiseren door een onbekwame en goedkope clown. Vaak start dit al met het uiterlijk. Ook de onkunde om op een correcte manier om te gaan met verlegen kinderen, is vaak de start van heel wat onheil. Het gevolg: wenende kindjes die de sfeer onherroepelijk verpesten.

De goedkope clown van McDonalds is een voorbeeld van hoe het niet moet!

Uit bovenstaande voorbeelden is het duidelijk dat een goedkope clown vaak een teleurstelling wordt. Een “goedkope clown” die triestig werk aflevert is uiteindelijk een vrij dure dienst geweest. Goedkoop wordt dan plots duurkoop! Het is zoals clown Rocky zegt: "Vakkennis is meer dan een laagje schmink." En gelijk heeft hij zeker!

Een goede artiest weet hoe om te gaan met kinderen, en hen te amuseren. Dankzij de nodige ervaring garandeert ieder professioneel artiest een onvergetelijk feest. Een feest waar de kinderen nog lang over zullen napraten tegen vrienden, familie en in school.

 

Vanwaar komt deze "goedkope" mythe?

Het idee om iets goedkoop te kunnen voorzien, is niets nieuw, en willen we allemaal. De meeste mensen hebben echter een foutieve verwachting van wat het werk als artiest precies inhoudt. Dat is helemaal anders dan bij bijvoorbeeld ziekte. In dat geval willen we zo goed mogelijk geholpen worden, en zouden we een afkeur hebben van "een goedkope dokter". Idem bij een gebarsten leiding: laten we deze repareren door een echte vakman, of toch maar liever door de overbuur die het gratis wil herstellen?

Dezelfde logica is echter ook aanwezig bij het huren van een goedkope clown. Vaak is er dus een sterk contrast tussen het verwachtingspatroon enerzijds, en de realiteit anderzijds. Hieronder leggen we duidelijker het verschil uit tussen de verwachting en realiteit:

Waarvoor je denkt te betalen:

 • Iemand die kinderen komt entertainen gedurende 1 uur

Waarvoor je werkelijk betaalt:

 • Iemand die kinderen komt entertainen gedurende 1 uur
 • Materialen tijdens de show, en eventuele cadeautjes voor de kinderen of jarige
 • Tijd nodig voor repetities en voorbereidingen
 • Transport naar de locatie en weer terug
 • Kosten en tijd die geïnvesteerd werden voor opleidingen
 • Kosten van website, promotiematerialen en IT-diensten
 • Btw, belastingen, sociale bijdragen etc (ook clowns zijn onderhevig aan fiscaliteit)
 • Kosten van eventuele managers, boekingsbureaus etc
 • Verzekeringen
 • En wellicht het belangrijkste:
  Levensonderhoud van de artiest (brood, woning, rekeningen etc)

 

Wat zijn dan wel goede alternatieven voor 50 euro?

 • Binnenspeeltuin
 • Cinema
 • Bowling
 • Spelletjes
 • Knutselen

 

Kan ik Mr. Creezy boeken?

Mr. Creezy is te boeken voor ieder particulier feest, maar helaas niet voor 50 euro. Wil je toch ook Mr. Creezy op jouw feest uitnodigen? We raden in dat geval aan om bijvoorbeeld dit jaar een relatief eenvoudig en budgetvriendelijk feest te houden. Op die manier kan je "sparen" om volgend jaar uit te pakken met een luxe feest.

Deel dit bericht: