Spelletjes op een verjaardagsfeestje

Artikel geplaatst op 2 maart 2014 door admin.

Het organiseren van een verjaardagsfeestje kan vaak een hele opgave zijn. Meestal zal jouw zoon of dochter ieder jaar grotendeels dezelfde vriendjes en vriendinnetjes willen uitnodigen, wat het er voor jou – als ouder – dus zeker niet makkelijker op maakt! Vele ouders denken echter te ver na, waardoor oplossingen moeilijk bekomen worden.

Het moet niet altijd ‘speciaal’ zijn, met enkele spelletjes kom je al heel ver!
Lees je mee? ;)

 

Twister

Twister

Ouderwets? Nee hoor! Oud wel…maar enorm plezant! Het spel Twister is nog steeds enorm populair onder kinderen, en biedt urenlang speelplezier voor slechts iets meer dan 25 euro.

Speel één tegen één tot iedereen aan de beurt is geweest, of verdeel de kinderen in (meerdere) teams! Het team met de meeste overwinningen is gewonnen. Een andere mogelijkheid is een ‘deathmatch game’: het winnende team blijft steeds in het speelvlak, en wordt uitgedaagd door het volgende team. Het team dat op het einde nog in het spel zit, is de winnaar.

Je kan het spelletje nog verder uitbreiden door een puntensysteem toe te kennen. Diegene met de meeste punten wint een traktatie!

 

Ballonnenspel

Ballonnenspel

Schrijf verschillende opdrachten neer op een stukje papier, en stop iedere opdracht in een aparte ballon, die je achteraf opblaast. Enkele voorbeelden van opdrachten kunnen zijn: meezingen/meedansen bij een liedje, een mop vertellen,…

De kinderen staan in een kring en geven telkens een ballon door. Het kind die de ballon vastheeft bij het stoppen van de muziek, moet deze ballon kapot prikken en de opdracht uitvoeren.

Is het buiten warm? Maak het dan extra spannend met een variatie van ballonnen, gevuld met water. De kinderen moeten deze naar hun buur gooien tot iemand hem niet kan vangen…wie tot het laatst droog blijft wint het spel!

Een zeer amusant en spannend spel waar iedereen actief aan deelneemt.
Kostenplaatje: € 5 voor papier, pen en ballonnen.

 

Schattenjacht

Schattenjacht

Verstop op voorhand een voorwerp (of de traktaties) in huis, of buiten in de tuin (bij mooi weer). Maak verschillende ‘schatkaarten’ die naar een aanwijzing leiden. Deze aanwijzing kan bijvoorbeeld een pijl of woordpuzzel zijn.

Maak tijdens het verjaardagsfeestje verschillende teams, en geef ieder team een schatkaart. Het team dat als eerste het voorwerp gevonden heeft, is de winnaar.

TIP: maak de schattenjacht langer en amusanter door verschillende (soorten) aanwijzingen te maken in spelvorm.

Wil je een heel eenvoudige versie maken en beschik je over een zandbak? Verstop dan een aantal speelgoedjes in de zandbak, en laat de kinderen deze opgraven. Door middel van een puntensysteem kan je er een leuk avontuur van maken.

Kostplaatje: € 2 aan papier en pen? :)

 

Het hilarische mummiespel (tip)

Schattenjacht

Maak tijdens het feestje enkele teams, bestaande uit 2 personen. De 1e persoon moet de 2e persoon inpakken tot aan de hals met toiletpapier. Laat alle teams tegen elkaar strijden door om ter snelste de mummie in te pakken. Scheurt het toiletpapier? Dan moet men opnieuw beginnen!

Deze methode is beter bekend als “mummificeren”. Wedden dat de kinderen zullen gieren van het lachen en plezier maken?! GEGARANDEERD!

Kostprijs: € 5 aan toiletpapier? :P

 

Stoelendans

Nog een enorm leuk spelletje op een verjaardagsfeestje is de stoelendans.

 

Ken jij nog andere spelletjes die geschikt zijn op een verjaardagsfeest? Laat het hieronder zeker even weten! : )

Deel dit artikel:

Reacties: