Ideeën voor op een verjaardag

» Lees dit blogbericht
Ideeën voor op een verjaardag

27 MAA

2021

Geschreven door Mr. Creezy in de categorie Verjaardagsfeest

Deel dit bericht:

Een verjaardagsfeest verzorgen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Graag helpen we je op weg met enkele ideetjes. Het is zeker niet de bedoeling om alles te implementeren. Vergeet namelijk niet dat het een jaarlijks wederkerend feest is.

 

Hou het simpel!

Ouders willen maar al te graag een feest verzorgen waar de kinderen nog lang over zullen napraten. Hierdoor ontstaat al snel het idee dat een verjaardagsfeest boordevol activiteiten moet zitten. Voorzie echter zeker ook enkele rustmomenten. Met andere woorden: hou het simpel. Op deze pagina tonen we een algemeen idee van hoe een verjaardagsfeest er kan uitzien. We laten het feestje plaatsvinden van 14u tot 17u.

 

14u00 tot 14u30: Kinderen komen toe

De meeste kinderen zullen rond 14u arriveren, maar hou er rekening mee dat er altijd (!) enkele laatkomers zullen zijn (die tot een half uur later aansluiten). Voorzie daarom bij de start van het feestje dus geen volledige groepsactiviteit waarvoor iedereen aanwezig moet zijn. Wil je dit toch doen? Dan kan je best op de uitnodiging vermelden dat het feestje start om 13u30 of 13u45.

Een leuk idee is om de jarige vanaf 14u zelf de deur te laten openen voor ieder kindje dat arriveert. Is het feest in een bepaald thema? Dan kan de jarige zich alvast verkleden. Het kindje dat arriveert, schrijft bij aankomst zijn naam op een papiertje, en stopt dit in een ballon. Het kindje mag de ballon vervolgens opblazen, en dichtknopen. Het is een goed idee om in deze fase zeker ook wat speelgoed klaar te zetten. Dat is de perfecte manier om de rest van de tijd op te vullen totdat iedereen aanwezig is. Bewaar  alle dichtgeknoopte ballonnen op 1 plek (met dus in iedere ballon de naam van een aanwezige).

 

14u30 tot 15u00: Enkele ideeën voor een groepsactiviteit!

Van zodra alle kinderen aanwezig zijn, verzamel je alle ballonnen. Laat de kinderen in een cirkel staan, en geef 1 ballon aan de jarige. Start een muziekje. De kinderen moeten nu deze ballon doorgeven (of gooien), tot het moment waarop de muziek stopt. Het kind dat deze ballon nu in handen heeft, maakt de ballon kapot, en leest de naam voor. De jarige mag nu het cadeautje openmaken van het kindje waarvan de naam op het stukje papier geschreven staat.

Neem vervolgens de volgende ballon, en herhaal dezelfde stappen. Het idee hierbij is simpel: alle cadeautjes laat je openmaken op een spannende manier, en dit met de volledige groep. Het zorgt ervoor dat verlegen kinderen plots deel uitmaken van de groep, waardoor hun gemoed aangesterkt wordt. De perfecte manier om het feestje op gang te trekken.

Heeft de jarige alle cadeautjes geopend? Super! Dan wordt het tijd om naar het hoogtepunt van het feestje te gaan!

 

15u00 tot 16u00: De hoofdactiviteit

Het feestje staat of valt met de hoofdactiviteit. Deze activiteit is vaak hetgeen wat een feestje uniek maakt, en waar de kinderen over zullen napraten. Het is dus een goed idee om voldoende tijd te spenderen aan de voorbereidingen hiervan. Je kan hierbij groepsactiviteiten voorzien, een volledig themafeest, schattenjacht in huis of in de tuin,...

Als het speciaal mag zijn, dan is onze verjaardag show zeker een goede optie. Deze activiteit garandeert heel wat lachsalvo's, en laat de kinderen nog lang over het feestje napraten. Niet alleen de jarige wordt de ster tijdens de show, maar ook jij zal heel wat voldoening krijgen van alle complimenten die alle andere ouders weken nadien nog zullen geven!

 

16u00 tot 16u30: Eetmoment

Het eetmoment kan beschouwd worden als een "rustmoment". Voor kinderen hoef je zeker geen hele menu te voorzien. Drank is het belangrijkste. Als hapje volstaat een stukje cake, met eventueel wat versnaperingen. Een andere mogelijkheid en klassieker is het serveren van frietjes met curryworst. Succes verzekerd bij de kinderen!

 

16u30 tot 17u00: Speelmoment

Het laatste half uur kan je best het feestje een beetje laten uitdoven. Een intense activiteit is zeker af te raden op een volle maag. Laat daarom de kinderen even op zichzelf met wat speelgoed. Nog andere ideetjes voor het speelmoment:

  • Laat de kinderen zich verkleden rond bepaalde thema’s (vb. prinsessen, piraten etc).
  • Laat de kinderen leuke kleurplaten inkleuren met bijvoorbeeld potloden, stiften of glitters. Je kan hier ook een wedstrijd aan koppelen.
  • Voorzie een springkasteel (overweeg een overdekt kasteel bij slecht weer), zodat de kinderen zich op geen enkel moment zullen vervelen.
  • Voorzie leuke groepsspelen.

Deel dit bericht: